Magyar English Deutsch

Europe for Citizens - Town Twinning

Adatkezelési-és Süti Tájékoztató

---------- VÁLASZTÁS 2024 ---------

Fotógaléria

Közös Önkormányzati Hivatal

A Hivatal weboldalának megtekintéséhez kattintson IDE

E-Ügyintézés

Danube Bike&Boat





.

Magyar Falu Program

Projekttáblák

Magyar Államkincstár

RozáriumTűzoltószertárszekérkáptérfalumúzeumR1

Tisztelt Adózók!

2020.12.19.
FacebookTwitter
Nyomtatás Keresés Vissza
Tisztelt Adózók!
Az egyes adótörvények módosítását követően 2021.01.01-től az adózó a helyi iparűzési adóról szóló adóbevallási kötelezettségét

– ideértve az adóbevallás kijavítását és az önellenőrzéssel való helyesbítést – és az adóelőlegről szóló bevallási kötelezettségét kizárólag az állami adóhatósághoz elektronikus úton, az állami adóhatóság által rendszeresített elektronikus nyomtatványon teljesítheti. Az e-önkormányzat portál helyi iparűzési adó űrlapjai központilag visszavonásra kerülnek.
Javasoljuk, hogy legyenek a fentiekre figyelemmel az elektronikus ügyintézés során!
 
Tájékoztatjuk az adóalanyokat, hogy 2021. január 1-jétől az állami adóhatóság veszi át a gépjárműadóval kapcsolatos feladatokat az önkormányzati adóhatóságoktól. A 2021-től kezdődő időszakra járó adót az állami adó- és vámhatóság számlájára kell megfizetni, az adó- és vámhatóság 2021-ben kiadandó határozata szerint. A 2021 előtti időszakra vonatkozóan megállapított gépjárműadó kötelezettség esetében még az önkormányzati adóhatóság köteles eljárni, függetlenül attól, ha az adókötelezettséggel kapcsolatos fizetési határidő 2021-re csúszik.