Magyar English Deutsch
RozáriumTűzoltószertárszekérkáptérfalumúzeumR1

Máriakálnok köszönti Önt


FacebookTwitter
Kedves Vendégeink!

Sok szeretettel köszöntöm Önöket Máriakálnokon, a Szigetköz egyik hangulatos, látnivalókkal bővelkedő községében. Településünk több mint 650 éves múltra tekint vissza. A legelső, legpontosabb feljegyzések a XVI. századból származnak, Máriakálnokot akkor Galling néven említik az okiratokban.

A Mosoni-Duna és a Kálnoki Dunaág által körülvett község szinte külön kis szigetet alkot a Szigetközben. Vonzereje kitűnő fekvésén túl a természeti és épített örökségekben, a rendezett utcákban, közterületekben, de legfőképpen az itt élő emberek vendégszeretetében rejlik. Máriakálnokon  járva tegyenek egy sétát, tekintsék meg  látnivalóinkat, barangoljanak a bennünket körülölelő folyók partján. Bízom benne, hogy az itt eltöltött idő maradandó élményt jelent az Önök számára, nekünk pedig hamarosan abban a szerencsében lesz részünk, hogy ismételten felkeresik községünket, és mi ismerősként, barátként köszönthetjük Önöket Máriakálnokon.


Tisztelt máriakálnoki lakosok!

Honlapunkon megtalálják a község legfontosabb híreit, és a közérdekű adatokat. Ezen a webhelyen szeretnénk bemutatni a településünkön történt események fotóit, videóit. Naprakész tájékoztatást szeretnénk adni Önöket az önkormányzati munkáról. Honlapunk bemutatkozást biztosít intézményeinknek, civil szervezeteinknek, alapítványainknak, a turizmusban érdekelt vállalkozásoknak is. Rajtuk keresztül a honlap Máriakálnok közéletének legfontosabb színtere lehet. Honlapunkon megtalálják helyi rendeleteinket, az önkormányzati ülések jegyzőkönyvét, de számos letölthető dokumentumot is, amelynek kitöltése egyszerűsíti a hivatalos ügyek megoldását.
A friss tartalmakhoz jó böngészést kívánunok!


                                                        Dr. Tóásóné Gáspár Emma
                                                                     polgármester