Magyar English Deutsch

Europe for Citizens - Town Twinning

Fotógaléria

Közös Önkormányzati Hivatal

A Hivatal weboldalának megtekintéséhez kattintson IDE

E-Ügyintézés

Danube Bike&Boat

.

Magyar Falu Program

Magyar Államkincstár

RozáriumTűzoltószertárszekérkáptérfalumúzeumR1

PÁLYÁZATI KIÍRÁS

2021.10.05.
FacebookTwitter
Küldés e-mailben Nyomtatás Keresés Vissza
PÁLYÁZATI KIÍRÁS
PÁLYÁZATI KIÍRÁS
A felsőoktatási hallgatók számára
Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázatra
 

Máriakálnok község Önkormányzata, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat az Emberi Erőforrások Minisztériumával közösen pályázatot hirdet.
 
„A” típusú pályázat
Azok az önkormányzat területén lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű hallgatók részesülhetnek ösztöndíjban, akik felsőoktatási intézményben (felsőoktatási hallgatói jogviszony keretében) teljes idejű (nappali munkarend)) alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, mesterfokozatot és szakképzettséget eredményező mesterképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőoktatási szakképzésben folytatják tanulmányaikat. 
 
Az ösztöndíj időtartama:
10 hónap, azaz két egymást követő tanulmányi félév:
2021/2022. tanév második (tavaszi) féléve, és a 2022/2023. tanév első (őszi) féléve.
 
 
„B” típusú pályázat
Az ösztöndíjra kizárólag olyan (a 2021/2022.) tanévben utolsó éves, érettségi előtt álló középiskolás, illetve felsőfokú végzettséggel nem rendelkező, felsőoktatási intézménybe felvételt még nem nyert, érettségizett fiatalok pályázhatnak, akik a 2022/2023. tanévtől kezdődően felsőoktatási intézmény keretében teljes idejű (nappali munkarend) alapképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőoktatási szakképzésben kívánnak részt venni.
A pályázók közül csak azok részesülhetnek ösztöndíjban, akik a 2022. évi általános felvételi eljárásban először nyernek felvételt felsőoktatási intézménybe, és tanulmányaikat a 2022/2023. tanévben ténylegesen megkezdik.
 
Az ösztöndíj időtartama:
 3 x 10 hónap, azaz hat egymást követő tanulmányi félév: a 2022/2023. tanév, a 2023/2024. tanév és a 2024/2025. tanév.
 
A pályázatbeadáshoz az EPER-Bursa rendszerben pályázói regisztráció szükséges.
Az EPER-Bursa rendszer elérése: https://bursa.emet.hu/paly/palybelep.aspx.
 
(Azok a pályázók, akik a korábbi években már regisztráltak a rendszerben, már nem regisztrálhatnak újra, ők a meglévő felhasználónévvel és jelszóval tudnak belépni.)
 
A személyes és pályázati adatok feltöltését követően a pályázati űrlapot kinyomtatva és aláírva a települési önkormányzatnál kell benyújtaniuk a pályázóknak a pályázati kiírásban meghatározott csatolandó mellékletekkel együtt.
 
A pályázatok benyújtási határideje:
 2021. november 5.