Magyar English Deutsch
RozáriumTűzoltószertárszekérkáptérfalumúzeumR1

PÁLYÁZATI KIÍRÁS

2019.10.03.
FacebookTwitter
Küldés e-mailben Nyomtatás Keresés Vissza
PÁLYÁZATI KIÍRÁS
PÁLYÁZATI KIÍRÁS
A felsőoktatási hallgatók számára
Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázatra
Máriakálnok község Önkormányzata, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat az Emberi Erőforrások Minisztériumával közösen pályázatot hirdet.
 

„A” típusú pályázat
Azok az önkormányzat területén lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű hallgatók részesülhetnek ösztöndíjban, akik felsőoktatási intézményben a képzésre vonatkozó keretidőn belül, teljes idejű (nappali tagozatos) alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, mesterfokozatot és szakképzettséget eredményező mesterképzésben, egységes osztatlan képzésben vagy felsőfokú szakképzésben folytatják tanulmányaikat. 
 
Az ösztöndíj időtartama:
10 hónap, azaz két egymást követő tanulmányi félév:
2019/2020. tanév második (tavaszi) féléve, és a 2020/2021. tanév első (őszi) féléve.
 
 
„B” típusú pályázat
Az ösztöndíjra kizárólag olyan (a 2019/2020.) tanévben utolsó éves, érettségi előtt álló középiskolás, illetve felsőfokú végzettséggel nem rendelkező, felsőoktatási intézménybe felvételt még nem nyert, érettségizett) fiatalok pályázhatnak, akik a 2020/2021. tanévtől kezdődően felsőoktatási intézmény keretében teljes idejű (nappali tagozatos) alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, egységes, osztatlan képzésben vagy felsőfokú szakképzésben kívánnak részt venni.
A pályázók közül csak azok részesülhetnek ösztöndíjban, akik a 2020. évi általános felvételi eljárásban először nyernek felvételt felsőoktatási intézménybe, és tanulmányaikat a 2020/2021. tanévben ténylegesen megkezdik.
 
Az ösztöndíj időtartama:
 3 x 10 hónap, azaz hat egymást követő tanulmányi félév: a 2020/2021. tanév, a 2021/2022. tanév és a 2022/2023. tanév.
 
A pályázatbeadáshoz az EPER-Bursa rendszerben pályázói regisztráció szükséges.
Az EPER-Bursa rendszer elérése: https://bursa.emet.hu/paly/palybelep.aspx.
 
(Azok a pályázók, akik a korábbi években már regisztráltak a rendszerben, már nem regisztrálhatnak újra, ők a meglévő felhasználónévvel és jelszóval tudnak belépni.)
 
A személyes és pályázati adatok feltöltését követően a pályázati űrlapot kinyomtatva és aláírva a települési önkormányzatnál kell benyújtaniuk a pályázóknak a pályázati kiírásban meghatározott csatolandó mellékletekkel együtt.
 
A pályázatok benyújtási határideje:
 2019. november 5.